Incassobureaus

Een incassobureau heeft een belangrijke rol bij het innen van openstaande schulden. Dit kan op verschillende manieren. Wij kiezen voor een respectvolle en eerlijke methode: sociaal verantwoord incasseren.

Het keurmerk SVI is het bewijs dat een incassobureau de uitgangspunten van sociaal verantwoord incasseren heeft geïmplementeerd in de organisatie. De medewerkers houden rekening met de belangen van de schuldeiser én de klant en zoeken naar een oplossing voor de betaalachterstand. Dat is goed voor de reputatie van het bedrijf én voor de gehele sector. Samen maken we de incassowereld een stuk socialer.

Zo werkt het

Je wordt onafhankelijk getoetst om te kunnen bepalen of jouw organisatie voldoet aan onze richtlijnen. Daarna vindt een uitgebreide audit plaats waar je een rapportage van ontvangt. Als alle actiepunten zijn doorgevoerd volgt tot slot de toekenning van het keurmerk. Dit is hét bewijs dat je zorg hebt voor klanten in een uitdagende financiële situatie door duidelijk te communiceren, waar nodig een helpende hand te bieden en met elkaar in gesprek te blijven.

De voordelen van Keurmerk SVI

  • Hét bewijs dat je zorg hebt voor de schuldeiser én de klant
  • Verbetert jouw reputatie als incassobureau
  • Verbetert de reputatie van jouw sector

Benieuwd naar meer?

Vraag de digitale brochure aan.